A journal of survival

“De reis om mijn droom te realiseren”

Woesj, Woesj doet de zee. De zee is een machtsmiddel, de zee is mooi, de zee is iets magisch. Tijdens een lange tocht ver in het verleden, nog voordat de mens kon lezen of schrijven, werd de mens al aangetrokken door de natuur. Zowaar prachtige Bijbelverhalen zijn ontstaan, waarin beschreven wordt hoe men vecht voor het leven en onnatuurlijke reizen begaat. Verhalen over hoe men vroeger leefde en men de kracht van de natuur gebruikte om zichzelf te vinden in een ontdekkingsreis naar het leven.

Zo ontstonden prachtige verhalen, waarin ieder mens voor zichzelf betekenis geeft aan het leven. Mensen leven in de natuur, zijn geschapen op de wereld en bewegen zich voort hoe het leven voor ieder individu verloopt. Ik vergelijk het met zeestromen. Veel verhalen uit de oudheid hebben met de zee te maken. Zo bedacht God dat hij gewoon door de machtige en krachtige zee kon lopen. Het kostte hem ontzettend veel moeite om te bedenken hoe hij door de zee naar de overkant moest komen, maar hij liet het de natuur vanzelf doen. Hij liet de dingen op hun beloop. Zo ontstond het spreekwoord: ‘Gods water over gods akker laten lopen’.

Dit geldt ook voor mij. Ik heb maar één wens. Ik wil de overkant bereiken en het maakt mij niet uit hoe ik dat doe. Ik wil terug naar waar ik vandaan kwam, Ik wil bereiken wat ik in geen jaren meer heb kunnen bereiken. Het zijn moeilijke stappen die ik hiervoor moet ondergaan. Ondanks onbezonnen daden met pogingen die bij voorbaat aan al gedoemd zijn te mislukken, ga ik eindelijk mijn droom in vervulling brengen. Ontsnappen aan alle narigheid en met de golven meestromen. De natuur zal mij op mijn eindbestemming brengen. Ik hoef hier niets voor te doen. De kracht van de wind beweegt mij voort over de zee.

Ik heb veel hulp gehad en weet dat ik nog een lange reis voor de boeg heb. Maar één ding heb ik geleerd. Ik moet het nu gewoon doen, ik laat los van wat ik al jaren lang deed. Ik laat al mijn problemen los. Alles wat ik jarenlang heb vastgehouden. Alle drang, angsten en verdriet aan de kant schuiven en alle moed bij elkaar verzamelen om mijn eigen koers te varen. Ik ben er klaar voor om mijn zeilschip te water te laten en zonder een route uit te stippelen mijn eigen weg te vervolgen. Zonder hulp van anderen, maar op eigen kracht verder leven. Want waar ik eindig is niet belangrijk. Het gaat erom dat ik van de weg er naartoe geniet.
Mijn herstel is hiermee gevormd. Er is een einde zichtbaar naar het beloofde land. Tijdens de reis zal ik een balans vinden tussen goed en kwaad. Ik zal herstellen en mijn eigen leven leiden. Ik zal mijn eigen koers varen! Ik ga mijn droomreis tegemoet!

Aanvullende informatie
De reden dat ik mijn verhaal instuur en op deze manier breng, is omdat ik veel heb meegemaakt. Prachtige reizen wil maken, maar uiteindelijk pas als je ziek bent eigenlijk maar één wens, één droom, één reis wil maken. Namelijk gezond worden.

Men moet het kleine leren waarderen in wat ze hebben en hun ogen openen voor wat er allemaal al is en wat men allemaal kan bereiken. De wereld is zo mooi en biedt zoveel kansen. Open de ogen, lucht je hart en zoek de kleuren en de zon in het mooie van de wereld.

Een reis, een groot avontuur, een plek waar je heen wilt en die je wilt ontdekken. De wereld is verdeeld in vele continenten, werelddelen, landen, provincies tot diverse dorpen en steden. Zo heeft ieder gedeelte op de wereld een schoonheid. Het is toch zonde om zoveel moois in je leven te missen. Het avontuur, de ontdekking en vooral het zelf tegenkomen van de mooiste schoonheden op aarde alsmede van jezelf. Een reis geeft je kracht, zorgt voor ontwikkeling en biedt nieuwe kansen en mogelijkheden. Een unieke plek is een plek waar je al jouw emoties een kans kunt geven.
Ik zou graag willen reizen om op die manier mijn innerlijke rust te vinden en veel te ontdekken van de wereld en de natuur te proeven. Het ondervinden van nieuwe culturen, gewoontes en het leren accepteren van wat we allemaal om ons heen hebben. In de toekomst wil ik iedereen een kans kunnen geven om een mooie reis te maken met daarin een eigen vakantiepark op een eiland om vanaf daar de reis te maken waarheen ze willen. Met behulp van een gids kunnen we een avontuurreis naar alle plekken creëren. Om zo alle ideeën van reizigers samen te voegen en het mooiste en beste uit de reis te halen. Uiteindelijk ben je het zelf die alles uit het leven moet halen. Geluk, liefde en vooral de uitdaging zit hem in alles waarvoor je zelf verantwoordelijk bent. Daarom wil ik een groot avontuur aan gaan en d.m.v. ervaring met behulp van een backpacktas en gezond verstand de wijde wereld in. De vrijheid, rust en avontuur wil ik daarna delen met andere reislustige personen.