Asparagus

Asparagus. Klinkt een beetje Grieks/Romeins of wellicht als een verzonnen woord, nietwaar? Toch is het gewoon de vertaling van La asperge in het Engels. ‘La asperge’… de Fransen konden hele gewone woorden zo mooi laten klinken dat Serge juist dit woord ingelijst boven zijn bed had hangen, ook al kon hij totaal geen Frans spreken en zou hij dit waarschijnlijk ook nooit kunnen vanwege zijn gebrek aan motivatie en concentratie. Serge, Serge, Serge verdomme, laat het nou voor wat het is, sprak hij zichzelf toe. Uit de potten die gevuld waren met ‘het witte goud’ kon hij ook niet veel inspiratie halen: Hoeveelheid per 100 g; Energie (kcal) 20. Juist, om precies te zijn had hij vandaag al 100 kcal van La asperge verorberd.

Voor de mensen die het niet meer volgen spoelen we het bandje even terug: Maak kennis met Serge Cabreta, 21 jaar, net gestopt met zijn opleiding Marketing. Om maar even kort door de bocht te zijn: sinds hij niet meer weet wat hij met zijn leven moet doen heeft hij een zekere liefde voor La asperge ontwikkeld die een beetje verder is gegaan dan eigenlijk de bedoeling was. En dat terwijl hij ze niet eens zo lekker vond, het was meer uit pure ellende dat hij negen van de tien keer hetzelfde at. Crisis en ellende.

Het hoofdpunt is duidelijk: Serge heeft hulp nodig en snel! Jullie mogen je fantasie helemaal los laten op het einde, dus gaan we met z’n allen hopen dat dit verhaal een goed staartje krijgt en voor alle lieve kijkers: groetjes van de jongen die zijn leven nog op orde moet krijgen en de schrijfster die deze jongen heeft gecreëerd.