Blog: Klaargestoomd voor Kunstbende door Amber-Helena Reisig

Meedoen aan Kunstbende is een feest, maar winnen natuurlijk nog meer. In extase scande ik door de gewonnen prijzen, met als belangrijkste natuurlijk een plek in de finale in Utrecht, maar als iets anders waardevols ook coaching van een schrijfster. En die schrijfster was niemand minder dan Young Poet Amber-Helena Reisig.

Tijdens de finalistenborrel werd er kennisgemaakt, vlaai gegeten, maar er werd voornamelijk geschaafd aan mijn verhaal en voordracht. Amber-Helena heeft me een heleboel nieuwe ideeën gegeven over bijvoorbeeld structuur en zinsbouw en gaf me meer inzicht in kleine details die ik zelf snel over het hoofd zou zien. Door over je verhaal te praten met iemand die wel veel weet van schrijven, in plaats van met je vrienden die je werk toch wel goed vinden, zet je net wat grotere stappen richting je eerste bundel of roman.

220px-Kunstbende_logo_2014

Er is weinig waardevollers dan fijne feedback en door Amber-Helena ben ik niet alleen hopelijk net een stapje dichterbij de landelijke overwinning, maar in ieder geval een heleboel schrijfkennis rijker.