Chantal Le Doux

‘Beating Time’ in het Bonnefantenmuseum

Chantal le Doux, Candyfloss, 2019.

De woorden en woordparen op de wand zijn losgeweekt van een normale zinsconstructie en daarmee ontdaan van de logica van een verhaal. Ze formeren nu samen losjes een patroon op de wand. Dit woordpatroon is de visuele uitkomst van collectieve, gesproken poetry-sessies die Chantal Le Doux regelmatig met bevriende woorddichters onderneemt. Het doel is de functie en betekenis van de afzonderlijke woorden vloeibaar en dubbelzinnig te maken.

Van links naar rechts: Chantal le Doux, Candyfloss, 2019. Richard Long, Stone lines, 1976. René Dani ëls, zonder titel, 1979.

Het werk herinnert aan de poëtische verslagen die Richard Long maakt van zijn wandelingen in het Engelse landschap. Waar Long met op zijn weg gevonden takken en stenen patronen op de vloer samenstelt treffen we bij Le Doux naast kleine schilderijen vreemdsoortige objecten aan zoals geverfde textielvormen en ingewikkeld versierde (spie)latten. Met veel oog voor detail vervaardigd doen ze zich voor als rituele objecten uit vervlogen tijden en culturen die aan Le Doux’s poëtisch universum van candy floss en untangled thoughts een magische klank verlenen. – Paula van den Bosch

Voor meer info: chantalledoux.com

Van boven naar beneden, links naar rechts: Chantal le Doux, Candyfloss, 2019. Richard Long, Stone lines, 1976. Rik Meijers, Tablecloth/tafelkleed, 2010.