(Eu)regionaal schrijftalent gezocht voor cross-over project Mijn Film!

Buzz Media en Dutch Mountain Film Festival (DMFF) presenteren, in samenwerking met Huis voor de Kunsten Limburg en Cinesud, een nieuw initiatief: het cross-over project ‘Mijn Film’. Vanaf 2014 worden jaarlijks vier korte (poëtische) films (van maximaal 120 seconden) vervaardigd rond één centraal thema. De films zijn allemaal geïnspireerd op poëzie- en prozateksten die door (Eu)regionale schrijftalenten worden aangeleverd. Voor de eerste fase van het project wordt gezocht naar talentvolle schrijvers die zich willen laten inspireren door het thema van dit jaar: de mijn.

Jong, oud, ervaren, onervaren, professional of amateur;  iedereen mag meedoen! De tekst mag bestaan uit maximaal 500 woorden en mag in elke vorm worden gegoten; pure poëzie, een (proza)gedicht of een kort (fictief) verhaal. Teksten mogen in het Nederlands, Limburgs dialect of Duits worden aangeleverd. De tekst moet in relatie staan tot het centrale thema ‘de mijn’. Tevens moet het een op zichzelf staand verhaal of gedicht zijn dat filmmakers moet inspireren om er hun creatieve visie op los te laten.

Wil je meedoen? Stuur dan uiterlijk zondag 2 november 2014 je tekst (in een WORD-document) en je contactgegevens naar ikschrijf@mijnfilm.eu.

Nadat de inschrijftermijn is gesloten buigt de jury zich over de inzendingen worden maximaal drie teksten uitgekozen waar de filmmakers mee aan de slag kunnen gaan. De jury zal rond 6 november a.s. de drie winnende schrijvers bekendmaken. De drie winnende schrijvers worden beloond met een bedrag van € 150,- en mogen hun tekst bovendien live on stage presenteren tijdens het Dutch Mountain Film Festival van 23 februari t/m 1 maart 2015. Als blijkt dat (buitende de selectie) meerdere teksten van dusdanige kwaliteit zijn, krijgen ook die schrijvers de gelegenheid om hun werk ‘live’ voor te dragen.

Meer info
Neem voor meer informatie over ‘Mijn Film’ contact op met Guido Franken van Buzz Media, via info@mijnfilm.eu. Of neem een kijkje op www.mijnfilm.eu.