Geluk

Heb je wel eens gedacht aan waarom je op de wereld staat. Je vrienden en geliefden in een keer kwijtraakt. Niet begrijpen waarom iedereen je verlaat. Uiteindelijk op jonge leeftijd er al alleen voor staat. Zonder huis of steun leef je op straat. Niemand die vraagt of alles wel goed met je gaat. Op het punt staan dat je de wereld gewoon verlaat.

Waarom nog moeite doen als niemand me ziet staan. Mijn verleden wil vergeten door maar aan de drugs te gaan. Niemand trekt zich toch nog wat van me aan.
Raar dat de mensen die hulp het hardst nodig hebben, worden behandeld alsof ze niet bestaan.

Niemand die nadenkt waarom zo iemand op straat staat. Zoveel meegemaakt en alleen maar zeggen ‘die is drugsverslaafd’. Hoe kan je niet begrijpen dat drugs het gevolg is van de dingen die iemand heeft meegemaakt. Hoe kan je jongeren zo voorbij lopen die leven op straat. Zo egoïstisch en blind dat het ze gewoon niet raakt.

Toch wil je het gevecht aangaan. Er niet meer alleen voor willen staan. Op het moment dat er iemand op je pad komt die hetzelfde heeft moeten doorstaan. Op het punt van opgeven word je kracht gegeven om toch door te gaan. Ook al weet je dat er nog vele tegenslagen op je pad komen te staan.

Door samen elkaar steun en kracht te geven. Krijg je plezier in de kleine dingen van het leven. Een nieuwe kans om toch nog naar een toekomst te streven. Op deze manier zie je het nut om door te leven.

Zonder geld kan je toch niet leven. Hoe kan je dan naar geluk streven. Maar mensen die alles al is gegeven. Nooit moeilijkheden en tegenslagen hebben gekregen. Zij kunnen met een huis, baan en familie niet gelukkig leven. Moet je dan echt eerst alles kwijt zijn om te zien dat je om je geliefden moet geven.
Dan geniet je elke dag om geluk te mogen beleven.