het mooiste geluid

Ik hoor de wind ik hoor de vogels
Maar wat is nou echt het mooiste om te horen ik heb geen idee. En ik luister ja ik luister met mijn beide oren. Maar kan het maar niet horen.

Ik hoor het ruisen van de zee. Ik hoor het kraken van de bomen. Maar wie vertelt mij wat is het mooiste om naar te luisteren. Want hoe vaak ik ook luister of verluister. Ik kan het maar niet ontdekken wat het nou is.

Ik luister naar de echo in de bergen. Ik luister naar de bries in de heuvels. Maar het mooiste om naar te luisteren het mooiste hoor ik niet.

En ik zoek naar de juiste klanken.
Om het mooiste maar te kunnen horen. Maar hoe hard ik ook luister hoe hard ik ook probeer ik kan het maar niet vinden. Wat is nu het mooiste om te horen.

Ik sluit nu mijn ogen. Buiten is het stil. Ik voel een zachte wind langs mijn gezicht. Mijn vingers glijden langs de streling van de wind. En het enige wat ik hoor. Is het slaan van mijn hart. In stilte hoor ik het ritme van mijn hart. En ik kan het horen. En ik luister ik luister.

Het mooiste geluid is het kloppen van mijn hart in de stilte.