LiteraTour

Hallo, Guten Tag,
Stichting Tout Maastricht wil jou graag op de hoogte brengen van een nieuwe en unieke uitdaging die je simpelweg niet mag missen: het internationale project LiteraTour!

Als deelnemer van LiteraTour ga je namelijk samen met vierentwintig andere jongeren (afkomstig uit Nederland, Duitsland en België) van 16 tot 24 juli 2016 vanuit Maastricht op een geheel verzorgde literaire fietstocht naar Frankfurt. Kunst & cultuur- in de vorm van literatuur, woord en taal- staan hierbij centraal. Tijdens deze tocht worden er diverse artistieke workshops verzorgd, waarvan jullie eindresultaten gepresenteerd zullen worden op de beroemde Frankfurter Buchmesse; de grootste boekenbeurs ter wereld! Hoe tof is dat?!

LiteraTourVoorafgaand aan de tour zal er tijdens het Hemelvaartweekend van 5 t/m 8 mei in Maastricht een voorbereidende vierdaagse workshop plaatsvinden, georganiseerd door Tout Maastricht. Tijdens deze workshop maak je kennis met de andere deelnemers en wordt je voorbereid op de productieve fase in juli. De input voor het creatieve werk zal onder andere gevormd worden door de indrukwekkende expositie Kind, mijn Kind in Gebouw M van de Tapijnkazerne.

Is dit bijzondere avontuur jou op het lijf geschreven of lijkt jou dit écht iets voor jouw vriend/vriendin? Dat komt dat goed uit! Wij zijn namelijk op zoek naar vijf enthousiaste deelnemers tussen de 16 en 25 jaar oud uit Maastricht en omstreken die samen met ons auf Tour willen gaan. Hierbij is het belangrijk om te weten dat wij als organisatie niet zozeer op zoek zijn naar de meest getalenteerde jongeren, maar vooral naar deelnemers die affiniteit hebben met taal én bovenal zin hebben in een mentale & fysieke uitdaging.

Deelname aan LiteraTour is gratis. Tevens wordt het vervoer, de maaltijden & slaapaccommodaties verzorgd. In ruil voor dit alles vragen wij enthousiaste inzet en betrokkenheid van de deelnemers.

Verdere informatie over het project en de aanmeldingsprocedure is terug te vinden op de bijgevoegde flyer en onze website: www.toutmaastricht.nl/literatour. De einddatum van de wervingsprocedure is gesteld op maandag 11 april 2016 dus aarzel niet: meld je aan & spread the word!