Masterclass Schrijven in Heerlen

Zondag 8 februari vond de jaarlijkse Masterclass Schrijven van Kunstbende Limburg, Letterkundig Centrum Limburg en Huis voor de Kunsten Limburg plaats. Ditmaal in de Nieuwe Nor in Heerlen. Meer dan dertig jongeren tussen de 12 en 18 jaar kregen schrijftips van Yoshi Breen (songwriting), Emma Curvers (proza) en Daan Doesborgh (poëzie). Ook moesten ze zelf aan de slag. Er werd heel hard gewerkt en het eindresultaat bestond uit veel mooie, grappige en verrassende teksten!

Sharon Hoogenboom, een van de deelneemsters aan de workshop proza van Emma Curvers schreef: ‘Ze gaf ons tips over hoe je je verhaal in elkaar kon zetten en hoe je je personages beter leert kennen. We moesten onzen ideeën opschrijven of iets wat je echt is overkomen. Je mocht zelf kiezen wat je wilde maken. Een brief, fictie, column of een blog. Uiteindelijk moest je een kort tekstje schrijven en dat uiteindelijk aan het einde van de prozaworkshop voordragen aan al je mede schrijfgenoten.

Het was een erg leuke en geslaagde dag en ik zou het zo weer willen doen.’

Deze foto’s werden gemaakt door Kevin Cordewener, een leerling van Beroepscollege Parkstad Limburg (meer foto’s vind je op www.hklimburg.nl/masterclass-schrijven).

DSC_0022

DSC_0034

DSC_0110