Nummers 2 en 3

Ook de nummers 2 en 3 van de YoungPoets-wedstrijd stellen wij graag aan je voor:

Laura Mijnders

Laura Mijnders (1991) is geboren te Hardenberg, Overijssel. Tijdens haar vierde levensjaar verhuisde ze van het pittoreske Hardenberg naar Assen, de stad van de TT. Hier groeide ze voor een groot deel op in de horeca, wat haar inspireerde tot het verwerken van observaties en ervaringen in de gedichten die zij schreef.

De basisschool vormde een belangrijke periode. Ze ontwikkelde al gauw een voorliefde voor taal en schrijven. Zo won ze in groep 7 haar eerste klassikale voorleeswedstrijd en werd ze tutor van de jongere kinderen op haar school. Op het voortgezet onderwijs won ze een prijs met een Engelstalig gedicht tijdens de week van de liefde. Sindsdien is ze niet meer gestopt met schrijven. De alledaagse dingen waaronder haar werk in de horeca en de zorg, blijven haar inspireren. Dit probeert ze zoveel mogelijk als een leidraad door haar gedichten te laten lopen.

Tot nu toe werd haar werk al gepubliceerd in Avier, Schoon Schip, Meandermagazine, op Krakatau.nl en in diverse bloemlezingen. In 2013 behoorde ze tot de 10 genomineerden voor de Groninger Museum Poëzieprijs en won ze de Steen & Been Klaag trofee. Verder was zij onder andere te zien tijdens het festival Dichters in de Prinsentuin 2013 en de Wandeling van Gedichten 2013 te Meppel.

Haar winnende gedicht: ‘Fotoboek

Sophienne BosSophienne Bos (1993) heeft van jongs af aan al een voorliefde voor schrijven. Verhalen, blogs, gedichten, krabbels, alles verschijnt met liefde en plezier op het papier. Haar werk werd in vijf gedichtenbundels gepubliceerd, allen naar aanleiding van een gedichtenwedstrijd. Zo stond zij afgelopen jaar met twee gedichten in de bundel ‘Natuurlijk’ en met drie gedichten in ‘Niet van baksteen’.

Momenteel is Sophienne Bos hard bezig met de afronding van haar eigen gedichtenbundel, die ‘Dromen versus Realiteit’  zal gaan heten. Ook is zij veel actief online waarbij blogs verschijnen en gedichten voorgedragen door haar op Youtube.

Haar winnende gedicht: ‘Ik sta alleen’