Ochtendlicht

Op zondag 2 februari tijdens ‘Poëzie aan de Maas’ in Centre Céramique droegen onder andere de YoungPoets Merlijn Huntjens en Julie Droeghaag op indrukwekkende wijze hun gedichten voor. Tevens werd de eerste Limburgse editie van het tijdschrift Ochtendlicht gepresenteerd. Dit nummer bevat bijdragen van een aantal jonge schrijvers die de laatste jaren Limburgse prijzen hebben gewonnen zoals de regionale voorrondes van Kunstbende en Write Now!, maar ook Limburgse dichters die bij landelijke wedstrijden in de prijzen vielen, zoals bij Doe Maar Dicht Maar en Gratis is het Woord Niet.

ochtendlicht

Ook is er aandacht voor de jeugdstadsdichters in Limburg: Sanne Faassen (Venlo) en Ricardo Frederiks (Heerlen) presenteren hun gedichten. Bovendien bevat het tijdschrift werk van jonge talenten van de kunstacademie in Maastricht. Mandy Lenssen en Joëlle Stijnen tonen hun portfolio, wat leidt tot een bijzondere combinatie van beeld en tekst.

Een exemplaar van Ochtendlicht (dat bestaat uit maar liefst 64 pagina’s!) kost slechts 5 euro (exclusief 2,25 euro verzendkosten) en is te bestellen door te mailen naar tijdschriftochtendlicht@gmail.com.

Ook is het te koop via de webshop van het Huis voor de Kunsten Limburg (www.hklimburg.nl/webshop) en bij diverse boekhandels in Limburg.

De redactie van Ochtendlicht, die onder andere bestaat uit de dichters Michelle Bracke, Julie Droeghaag en Merlijn Huntjens, benadert schrijvende jongeren uit heel Limburg voor een bijdrage. Ook wordt samengewerkt met YoungPoets. Wil je ook meewerken aan Ochtendlicht? Stuur dan je werk en/of goede ideeën naar tijdschriftochtendlicht@gmail.com.