Samenwerking dichters en kunstenaars Unraveling enthousiast ontvangen!

Afgelopen vrijdagavond 23 oktober werd de expositie Unraveling. van The Art Project met werk van drie veelbelovende jonge kunstenaars geopend in Maastricht. Voor de opening schreven drie jonge dichters, bekend van YoungPoets gedichten bij specifieke kunstwerken van de kunstenaars, geïnspireerd door het poëtische karakter ervan.

Foto5 opening expositie Unraveling 23-10-15

In een drukke galerie droeg Julie Droeghaag, studente Creative Writing in Arnhem en meervoudig deelneemster aan Kunstbende Limburg, het gedicht ‘Afscheidsinterview’ voor bij het werk van Sander Schoonbeek.

Kunstenares Nuria Maria was gekoppeld aan dichter Merlijn Huntjens, een bijna afgestudeerd toegepast psycholoog die aan meerdere poetry slams heeft meegedaan en vorig jaar samen met Michelle Bracke de bundel Flat presenteerde. Hij droeg het gedicht ‘zo de zomer de herfst niet’ voor bij Nuria’s video-installatie getiteld ‘Where the summer used to live once’. 

Michelle schreef een gedicht bij het werk van Andrea Beckers. Michelle studeerde kunst- en cultuurwetenschappen in Maastricht en is stadsdichter van Heerlen voor 2015 en 2016. Zij schreef het gedicht ‘metafysisch leedwezen’ waarin de vrouw in het werk van Andrea de hoofdrol heeft.

Scroll naar beneden voor de gepubliceerde kunstwerken en gedichten! Voor meer foto’s van de opening klik hier