Samenwerking YoungPoets en The Art Project – Unraveling.

Met tevens de presentatie van literair jongerentijdschrift Ochtendlicht, op vrijdag 23 oktober vanaf 19.00 uur.

Unraveling.klein

Op vrijdag 23 oktober aanstaande presenteert The Art Project in samenwerking met YoungPoets de opening van de expositie Unraveling, waarbij werk van drie jonge kunstenaars met een poëtisch karakter verbonden wordt met gedichten van drie jonge Limburgse dichters. Vanaf 19 uur kan het publiek de kunstwerken van Andrea Beckers, Nuria Maria en Sander Schoonbeek bekijken, en de gedichten van Julie Droeghaag, Merlijn Huntjens en Michelle Bracke beluisteren die zijn toegespitst op specifieke werken van de kunstenaars. Een bijzondere ontmoeting tussen beeldende kunst en poëzie!

Locatie: Espacio, Rechtstraat 86 Maastricht.

Andrea Beckers (1994) biedt de kijker een vluchtige blik op de intieme gedachtenwereld van haar personages in geschilderde organische patronen. Michelle Bracke (1983), stadsdichter van Heerlen, zal in deze dromerige sfeer kruipen en een gedicht speciaal geschreven bij Andrea’s werk voordragen. Nuria Maria (1990) combineert door haar gemaakte videobeelden, aquareltekeningen, gedichten en muziek tot een geheel eigen installatie met als thema ‘Where summer used to live once’ – een onmogelijke liefdesgeschiedenis waarin de seizoenen zomer en herfst als karakters figureren. Een prachtig poëtisch uitgangspunt waarmee dichter en welhaast afgestudeerd toegepast psycholoog Merlijn Huntjens (1991) aan de slag gaat. Sander Schoonbeek (1983) geeft met zijn ge-airbrushte foto’s op geborsteld aluminium nieuw leven aan verweerde auto’s uit de vorige eeuw. Door dit thema ‘Heroes in the field’ zal Julie Droeghaag (1995), landelijke finaliste van Kunstbende, zich laten inspireren.

Presentatie literair jongerentijdschrift Ochtendlicht #5

Ochtendlicht nr5

Tevens zal op deze avond het nieuwe nummer van Ochtendlicht gepresenteerd worden, met o.a. werk van Merlijn Huntjens en Julie Droeghaag. Verder staan er gedichten in van Jonas Beckers en Angela Lanser die eerder op YoungPoets gepubliceerd werden en proza van Sara van Rijt, Jip Meijers, Vera Vaessen, Yorick Wolswijk en Jordi Lammers. Interviews zijn er met Emma Crebolder, winnares van de Leo Herberghs Poëzieprijs 2015 en de jonge veelbekroonde dichteres Kira Wuck.

De portfolio’s met beeldend werk zijn van Linda Ludenhoff en Lars Ickenroth en dit nummer bevat ook een verslag van het nieuwe literaire Limburgse evenement ‘Nieuwe Woorden’ i.s.m. de Limburgse voorronde van Write Now!. Bovendien bevat het een agendarubriek met literaire activiteiten en -wedstrijden voor het najaar van 2015.

Een exemplaar van Ochtendlicht kost 5 euro en is te koop tijdens de opening van Unraveling. Ook te koop via de webshop van het Huis voor de Kunsten Limburg www.hklimburg.nl/webshop (excl. verzendkosten) en boekhandel De Tribune in Maastricht.


Ochtendlicht is een literair jongerentijdschrift dat twee keer per jaar verschijnt en ondersteund wordt door het Huis voor de Kunsten Limburg.