Schrijfworkshop ‘Story Telling & Selling’

Gezocht: jonge getalenteerde schrijvers van 18 t/m 35 jaar die begeleiding nodig hebben om een professionaliseringsslag te maken

Voor hen wordt namelijk een schrijfworkshop onder leiding van schrijfster Marente de Moor georganiseerd,verspreid over twee data: woensdag 30 september en woensdag 21 oktober 2015 van 15.30 tot 17.30 in de Hubert van Eyck Academie te Maastricht. Gedurende de bijeenkomsten krijgen de deelnemers les in schrijftechniek en werken zij aan een kort verhaal van maximaal 3.000 woorden (8 pagina’s). Dit verhaal wordt in de tweede workshop besproken en van feedback voorzien. Na de tweede workshop kiest een jury met afgevaardigden van de organisatoren de van Eyck, het Letterkundig Centrum Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg en The Maastricht Centre for Contemporary Writing een winnend verhaal, dat in samenwerking met studenten op het gebied van vormgeving en design gedrukt zal worden in het Charles Nypels Lab, de drukwerkplaats van de Van Eyck.

Aanmelden voor de schrijfworkshop kan t/m 18 september door een CV en motivatiebrief te sturen naar pieternel.fleskens@janvaneyck.nl. Er is plaats voor 15 deelnemers. Deelname kost 20 euro.

Marente de Moor (1972) is schrijver, journalist en columnist. In 2007 debuteerde ze als romanschrijver met het veelgeprezen De overtreder, daarvoor publiceerde ze Petersburgse vertellingen, columns over de jarenMarente de Moor dat ze in Rusland woonde. Haar in 2010 verschenen roman De Nederlandse maagd werd onderscheiden met de AKO Literatuurprijs en kreeg in 2014 de European Union Prize for Literature. Het boek betekende haar doorbraak naar een zeer groot publiek. In 2013 verscheen Roundhay, tuinscène (shortlist Libris Literatuur Prijs 2014). Ze was jaren columnist voor Vrij Nederland en zowel De Overtreder als De Nederlandse Maagd verschenen in Duitse vertaling bij uitgeverij Suhrkamp.

foto: Eddo Hartmann

In het project ‘Story Telling & Selling’ staat het schrijven, vormgeven en drukken van verhalen centraal. Hoe schrijf je een verhaal? Hoe beïnvloedt de vormgeving en opmaak van een verhaal de beleving van de lezer en de verkoopbaarheid ervan? En welke mogelijkheden bieden diverse druktechnieken voor de uitstraling? Het project bestaat uit drie delen, waarvan de schrijfworkshop het eerste is. Later volgen nog een lezing over de relatie tussen tekst en vormgeving en een drukworkshop.