SR15-Actie Voordraagmarathon geslaagd!

IMG_2675Gistermiddag om 13.00 uur ging de voordraagmarathon van YoungPoets in een bruisend Heerlen in de hal van Schunck* van start. Acht voordragers wisselden elkaar af in twee ronden met gedichten, korte verhalen, blogteksten en op gitaar begeleide songteksten. Personages als Bram de busjesman, Alex de gefrustreerde bokser en een nieuwsgierig spiegelbeeld passeerden de revue. Er werden eerlijke en pure poëtische teksten voorgedragen over dementie, autisme, zonnestralen en ongelukjes.

IMG_2694Koningin van het Limburgse lied, Beppie Kraft klom zelfs op het YoungPoets-podium en droeg een gedicht voor, zo uit haar hoofd!

De voorgedragen gedichten konden door bezoekers tegen betaling voor Serious Request ook fysiek meegenomen worden, in de vorm van een handgeschreven tekst op flyers van YoungPoets. Dichteres Julie Droeghaag had haar loodzware typmachine meegesjouwd, toverde gepersonaliseerde gedichten uit de toetsen en verkocht haar bundel Wat we ervan maken. Literair tijdschrift Ochtendlicht, waarin vele voorgedragen teksten gepubliceerd zijn werd verkocht, alsook het nieuwjaarsgedicht dat Michelle Bracke, stadsdichter van Heerlen schreef in opdracht van het Letterkundig Centrum Limburg. Alle opbrengsten van deze verkooptafel zijn bij elkaar opgeteld: met een totaal van € 70, dat 100% rechtstreeks aan het Rode Kruis gedoneerd is: www.kominactie.3fm.nl/youngpoets-voordraagmarathon.nl Daarmee is het streefbedrag voor deze actie overschreden!IMG_2681

Met dit bedrag heeft YoungPoets 18 kinderen in conflictgebieden geholpen; zij kunnen van dit geld terecht bij een opvangcentrum voor psychische ondersteuning in de verwerking van hun oorlogstrauma’s.