Theater met Literatuur in de hoofdrol – Speciale aanbieding!

Binnenkort spelen er twee bijzondere voorstellingen in Theater Heerlen met literatuur als uitgangspunt.

Zo gaat het komisch-absurdistische Hellogoodbye over aankomen en afscheid nemen, gebaseerd op bekende vertrekscènes uit de Russische en Westerse literatuur.

De Andere Stem (Toneelgroep Amsterdam) is een geprezen liefdesmonoloog geschreven door Dichter des Vaderlands en acteur Ramsey Nasr.

HelloGoodbye op 30 januari voor slechts €10

Hoelang mag een begroeting duren voordat het geen begroeting meer is maar een gesprek? En hoe lang mag het afscheid duren voor we de indruk geven dat we nergens naartoe gaan?

De voorstelling HelloGoodbye van het Vlaamse gezelschap De KOE is een absurdistische komedie gebaseerd op vertrek- en aankomstscènes uit de Russische en Westerse literatuur. Misschien bent u bekend met de roman Anna Karenina uit de Russische literatuur geschreven door Tolstoj. De combinatie van literatuur, komedie en absurdisme die het gezelschap De KOE toepast, maakt het tot een voorstelling die u zeker niet mag missen!

De andere stem op 2 & 3 februari voor slechts €16

De breuk was abrupt, zo lijkt het. De man telefoneert met zijn ex. De onzichtbare vrouw lijkt het veel moeilijker te hebben aan de andere kant van de lijn, maar dat is slechts schijn. Beide partners blijken erg beschadigd uit de liefdesgeschiedenis te zijn gekomen. Het telefoongesprek wordt een levenslijn. De Andere Stem is een antwoord op La Voix Humaine van Jean Cocteau, eerder opgevoerd door Halina Reijn. Ramsey Nasr is onze Dichter des Vaderlands, schrijver en acteur bij Toneelgroep Amsterdam. Hij heeft als antwoord op La Voix Humaine het weerwoord van de man geschreven voor de voorstelling De Andere Stem en vertolkt zelf de mannelijke hoofdrol. Waar Cocteaus theatermonoloog het tragisch relaas van één vrouw schetst, benadrukt deze nieuwe tekst het onontwarbare verbond van een koppel dat wanhopig tracht los te komen van elkaar, maar daarin niet slaagt. Nasr speelt prachtig met tegengestelde verlangens. Een herkenbaar en emotioneel liefdesverhaal dat niemand onberoerd laat.

Hoe krijg je korting?

Je ontvangt een kaartje voor de voorstelling HelloGoodbye voor een totaalprijs van €10 met de kortingscode ‘dekoe’.

Voor de voorstelling De Andere Stem ontvangt u al een kaartje voor een totaalprijs van €16 met de kortingscode ‘das18’.

Vul deze code in tijdens stap 2 van uw bestelproces op onze website. De korting verrekent zich vanzelf. Je kunt ook telefonisch reserveren via 045 571 66 07.