Wie zijn de winnaars?

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de persoon achter het gedicht? YoungPoets vroeg de drie winnaars van de wedstrijd rondom het thema ‘Traditie’ een portret van zichzelf als dichter/student/artistieke persoonlijkheid te schetsen en zo kwamen we deze interessante dingen aan de weet:

Loes van HoveWinnares Loes van Hove (1992, Apeldoorn) studeert wiskunde in Nijmegen, maar is daarnaast ook altijd geïnteresseerd in (vreemde) taal en brabbelt zodoende soms Chinees. Ze zet het liefst haar tanden in appels, het leven en de sport. Als het even kan is ze buiten en buiten adem. Ze blogt (sporadisch) op loessoep.wordpress.com en schreef daar ook een stukje over haar winst: ‘Het is een beetje apart. Ik schrijf bijna niet, soms wat onsamenhangende krabbels, niets afs. Ik schreef afgelopen maand één gedicht: Zuurtjes
maar het viel blijkbaar erg in de smaak!’

Haar winnende gedicht: Zuurtjes 

Luuk_6 (2)Tweedeprijswinnaar Luuk Wojcik (1993, Roermond) let veel op handen en is erg zintuiglijk. In poëzie houdt hij van doodnormale magie en zelf probeert hij ontwapende momenten te beschrijven. Hij probeert nog van alles uit, aangezien hij pas een half jaar serieus schrijft. Hij studeert Creative Writing aan ArtEZ en heeft gepubliceerd in De Ruwe Gelderlander, Meander en Absint. Afgelopen woensdag 14 januari stond hij in de halve finale van het NK Poetry Slam in Utrecht. Poëziesite Meander interviewde hem hierover, en zegt daarin: “Ik heb geen ideologie, ik wil gewoon voor nu, even, dingen schrijven die magisch zijn, een toverspreuk in simpele dingen”.

Zijn winnende gedicht: Op een plein

foto: Dora Inke Bouman

Merlijn Huntjens 2014Derdeprijswinnaar Merlijn Huntjens (Heerlen, 1991) is dichter en een welhaast afgestudeerd toegepast psycholoog. Naast zijn bezoeken aan verschillende landelijke poetry slams houdt Merlijn zich bezig met verschillende poëtische projecten en cross-overs. In 2014 verscheen de bundel van het multidisciplinaire project van Michelle Bracke en Merlijn Huntjens genaamd Flat bij Azul Press. Merlijn zit in de redactie van literair tijdschrift Ochtendlicht en is daarnaast veelal LEGObouwend, roepend, vechtsportend of bierdrinkend aan te treffen. In 2015 begint hij een fotografieproject met Dimphy Snel.

Zijn winnende gedicht: antiaanbaklaagbeklaag

foto: C-More Press