Winactie: verhalenbundel Lastmens van Elke Geurts

Op initiatief van het Letterkundig Centrum Limburg (LCL) maakten studenten van de Maastricht Academy of Media Design and Technology vorig jaar een korte film op basis van het verhaal Lastmens van de in het Limburgse Heijen opgegroeide schrijfster Elke Geurts. Deze was te zien op enkele festivals en bij literair café Venray. Nu is de film ook onlinElke Geurtse te bekijken. Bovendien wordt Lastmens begin november heruitgegeven bij De Bezige Bij.

Wij mogen drie exemplaren van het boek weggeven. Beantwoord om kans te maken de volgende vraag: ‘Waar vindt in de film Lastmens de eerste ontmoeting plaats tussen hoofdpersoon Wieke en de au-pair Dieke?‘ Mail het antwoord vóór 10 november naar evannieuwenhoven@hklimburg.nl.

In Lastmens voelen de hoofdpersonen zich miskend, maar in hun streven naar gerechtigheid moeten hun naasten het ontgelden. Drie verhalen met op drift geraakte mannen en vrouwen die, om dichter bij hun gedroomde leven te komen, de ander aan zich onderwerpen. Zo doet de moeder in het titelverhaal uit pure onvrede met zichzelf afstand van haar driejarige dochtertje, en belet de brave politieman uit ‘Grote voorspoed’ zijn vrouw een avontuurlijker leven in te stappen. In ‘Retour Carboon’ ten slotte reist een meisje terug naar haar geboortegrond om zich te wreken op haar doodzieke oom.