Winnaars YoungPoets-wedstrijd ‘Traditie’ bekend!

Verheugd over het grote aantal inzendingen ging de jury aan de slag met de beoordeling van alle gedichten en verhalen. De winnende inzendingen getuigen stuk voor stuk van een heel eigen, originele en verrassende invalshoek van het begrip traditie. Met korte en krachtige taal wordt onomwonden een nieuwe invulling gegeven aan het begrip. Hiermee is een haarscherp en onuitwisbaar beeld van hun eigen beleving opgeroepen. Naast de drie winnaars heeft de jury, vanwege de grote kwaliteit van de inzendingen, ervoor gekozen ook een aantal eervolle vermeldingen bekend te maken.

1e prijs: Zuurtjes van Loes van Hove wint: € 100 plus een kwartaalabonnement op de Volkskrant of NRC Next, een literair t-shirt naar keuze ter waarde van € 25 van de site www.verlorenwoorden.nl én de poëzie-app van Plint

“Een fraai, ontroerend gedicht met centraal dat aangrijpende beeld van die pot met zuurtjes, die maar niet snel genoeg geleegd kan worden door het meisje. Mooi zijn ook de verzen: ‘Ik vroeg of iemand het donker aan wilde doen / in dromen gaan de dagen sneller’. Al met al heeft dit gedicht het meest geraakt.”

2e prijs: Op een plein van Luuk Wojcik wint: € 50 plus twee edities van het tijdschrift Ochtendlicht (Literair tijdschrift door Limburgse jongeren), een literair t-shirt naar keuze ter waarde van € 25 van de site www.verlorenwoorden.nl , én de poëzie-app van Plint                                                                                                                                   “Luuk laat zien dat hij echt een eigen stem heeft en clichés vermijdt. Het gedicht is beeldend, haast filmisch geschreven. Het gedicht laat je na lezing niet los. Je blijft er aan denken”.

3e prijs: Antiaanbaklaagbeklaag van Merlijn Huntjens wint: € 20 plus twee edities van het tijdschrift Ochtendlicht (Literair tijdschrift door Limburgse Jongeren), én de poëzie-app van Plint

“Raak, snel en universeel gedicht met vindingrijke nieuwe woorden en prachtige formuleringen.”

Eervolle vermeldingen: 

Kringetje van Jael Marjan

Hele dagen liggen we van Michelle Brouwer

Lamslever van Jonas Bercken

Mos van Lies Gallez

De juryleden danken iedereen voor hun deelname en hopen velen te hebben geïnspireerd vaker te schrijven!

Bekijk hier alle inzendingen en berichten over de wedstrijd!