YoungPoets & The Art Project – expositie Kingdom Come

Op vrijdag 29 april aanstaande presenteert The Art Project in samenwerking met YoungPoets de opening van de expositie Kingdom Come, waarbij werk van drie jonge kunstenaars met een poëtisch karakter verbonden wordt met gedichten of korte verhalen van drie jonge Limburgse schrijvers.

Roos Holleman JaguarKunstenares Roos Holleman (1989) pleegt optische autopsie op dieren door elk detail bloot te leggen met potlood en pastel: “With drawing I celebrate my curiosity about the preserved and collected, mostly within the natural sciences. I look at nature through the filter of the museum display and depot, using its visual language to create what one could call ‘still lives without swagger’. Roos’ werk zal in een verhaal worden vervat door Willemijn Linden (1992), afgestudeerd mediacultuurwetenschapper en schrijfster van korte verhalen.

Danielle Frenken aquarelWaar de huidige maatschappij pleit voor demystificatie, streeft kunstenares Daniëlle Frenken (1990) naar het tegenovergestelde. Mythische verhalen, christelijke zinnebeelden, fabels en vergeten objecten dienen veelal als haar uitgangspunt. Door de toeschouwer een ogenblik mee te voeren in haar wereld, moedigt ze hem/haar aan op zoek te gaan naar een eigen interpretatie. Dichter Merlijn Huntjens (1991) zal een poëtisch aquarel van woorden van de werken van Daniëlle maken.

Christel Verdaasdonk (1993) is gefascineerd door de schoonheid van vogels. Vooral als ze dood zijn: “Vogels liggen vaak heel mooi als ze net overleden zijn. Op hun rug, met de vleugeltjes om zich heen geslagen, de pootjes omhoog en het kopje wat scheef. Het is de esthetiek van een lichaam in een staat van totale ontspanning. Alsof iemand vergeten is op het magische knopje te drukken waarmee de vogel weer tot leven wordt gewekt. Door dit kwetsbare moment vast te leggen, tracht ik een ode te brengen aan de vogel én aan het leven”. Over deze kleine fijne en voor de eeuwigheid bewaarde vogeltjes zal Nederlandse gebarentaalstudente Ginny-Leen Manders (1995) een gedicht maken.

Christel Verdaasdonk Ijsvogel

Vrijdag 29 april @Galerie Espacio, Rechtstraat 86 Maastricht, vanaf 19 uur. Gratis toegang. 

Kunst- en literatuurliefhebbers zijn van harte welkom!