Workshop Daan Doesborgh

Daan DoesborghTijdens de tweede editie van ‘Schrijf, schrijver, schrijfst’ op zondag 7 september a.s. in Centre Céramique in Maastricht – een inspirerende dag met een mix van interviews, optredens, schrijfworkshops en meer – kun je luisteren naar en de kneepjes van het vak leren van (kinderboeken)schrijvers, schrijfdocenten en uitgevers uit Limburg. Daan Doesborgh is met zijn 25 jaar de een na jongste deelnemer aan het programma. En bovendien dichter. Hoog tijd voor een speciale introductie.

Daan Doesborgh (Steyl, 1988) is dichter en boekwetenschapper. In 2010 verscheen zijn bundel De Venus Suikerspin en won hij het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Hij verzorgde talloze optredens, op onder andere de Oostvoornse Nacht van de Poëzie, Lowlands en het Edinburgh Fringe Festival. In 2012 was hij samen met Ellen Deckwitz, met wie hij het performanceduo L&D vormt, de afsluiter van het Birmingham Book Festival. Daarnaast gaf hij lezingen over poëzie op de universiteiten van Turijn, Warwick, Amsterdam en Berlijn.

Nieuwsgierig? Geef je dan nu op voor de workshop ‘Poëzie schrijven’ van 11.30 tot 13.00 uur. Onder leiding van Daan wapen je je tegen de stortvloed aan overwegend belabberde poëzie die de talloze dichters in Nederland volgens hem produceren. Vecht samen tegen het cliché! Hoe kun je slechte poëzie herkennen? Hoe voorkom je dat je er mee in aanraking komt? En hoe kun je jezelf behoeden voor het schrijven van belabberde poëzie? Daan weet het, en gaat het je tijdens deze workshop leren (deelname 5 euro p.p., vooraf aanmelden verplicht, max. 15 deelnemers).

Daan draagt voor uit eigen werk van 14.00 tot 14.15 uur op de begane grond van de Stadshal in Centre Céramique (gratis toegankelijk, aanmelden niet nodig).

Ga naar www.hklimburg.nl/schrijversdag voor meer informatie en om je aan te melden voor de workshop van Daan en/of andere workshops.